Wat heb je nodig:

- 450 gr aardbeien

- 100 gr poedersuiker

- sap van een 1/2 citroen

- 150 ml slagroom

- 150 ml magere yoghurt

 

Zo ga je te werk:

1) Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en mix de aardbeien, de poedersuiker en het citroensap met een staafmixer.

2) Meng de slagroom met de yoghurt en voeg vervolgens de aardbeienpuree toe.

3) Schenk dit mengsel in een ondiepe bak en plaats dit ongeveer 30 minuten in de vriezer.

4) Na een half uur nog even goed roeren en proeven of er nog iets toegevoegd moet worden. Vervolgens terugplaatsen in de vriezer en stijf laten opvriezen.

5) Vóór serveren wel tijdig uit de vriezer halen. Anders is je ijs net iets té hard om er mooie bollen van te scheppen.

 

Maar zo kan het ook:

Ook bij dit gerecht kun je lekkere fruit-variaties maken. Kijk bijvoorbeeld maar eens bij een ijssalon welke smaken je kunt bedenken.

En wanneer je ook stukjes chocolade toevoegt maak je er zelfs stracciatella- ijs van.

De hoorntjes voor dit soort ijsjes zijn vaak niet glutenvrij te verkrijgen, in de reguliere supermarkten, maar ook in een bakje is dit een lekker ijsje.

 

Kleurplaat

Klik op de afbeelding om de kleurplaat te openen en printen.