Wat heb je nodig:

- 9 dl. kokosmelk

- 150 gr. suiker

- 2 mango's

- 3 dl. water

- Voorgekookte quinoa, hoeveelheid is afhankelijk van hoe stevig u de pudding het liefste eet

- 35 gr. kokossnippers

 

Zo ga je te werk:

  1. Doe de kokosmelk met de suiker in een pan. Breng aan de kook en laat het mengsel circa 20-25 minuten met de deksel op de pan pruttelen tot het dik en romig is.
  2. Schil ondertussen de mango’s. Snijd de ene mango in kleine stukjes en de andere in dunne plakken voor de decoratie.
  3. Kook de voorgekookte Quinoa in 3-5 minuten gaar in heet water en voeg toe aan de mangostukjes. Verdeel het Quinoa-mangomengsel over vier kommen of stort het in een grote schaal. Verdeel hierover het kokosmengsel.
  4. Rooster de kokossnippers kort in een droge, hete koekenpan tot ze licht goudbruin kleuren.
  5. Zet de pudding minimaal 2 uur in de koelkast. Bestrooi voor het serveren de pudding met de gebakken kokossnippers en de dunne plakken mango.

 Bron recept: http://www.naturecrops.nl/quinoa-recepten/kokospudding-met-mango/

 

Kleurplaat

Klik op de afbeelding om de kleurplaat te openen en printen.



* Pas op: dit product kan gluten bevatten, let op dat je een variant gebruikt zonder gluten!