Wat heb je nodig:
- 1 galiameloen
- 1/2 liter vanilleyoghurt*
- eventueel 1 eetlepel poedersuiker
Zo ga je te werk:
1) Verwijder de schil en de pitjes van de meloen, zodat je alleen het vruchtvlees overhoudt.
2) Leg het vruchtvlees van de meloen ongeveer 4 uur in de vriezer.
3) Hierna mix je het bevroren meloen-vruchtvlees met de vanilleyoghurt.
4) Wanneer je van zoet houdt, voeg je hier nog 1 eetlepel poedersuiker toe.
5) Dit geheel plaats je ongeveer 30 minuten terug in de vriezer. Dit is afhankelijk van hoe koud/ hard gevroren je het ijs het lekkerst vindt.
Maar zo kan het ook:
Je kunt natuurlijk variëren met verschillende soorten fruit, of combinaties hiervan.
Denk bijvoorbeeld aan aardbeien-ijs, appel-ijs of ananas-ijs.
Kleurplaat
Klik op de afbeelding om de kleurplaat te openen en printen.
* Pas op: dit product kan gluten bevatten, let op dat je een variant gebruikt zonder gluten!