Wat heb je nodig:

- 1 galiameloen

- 1/2 liter vanilleyoghurt*

- eventueel 1 eetlepel poedersuiker

 

Zo ga je te werk:

1) Verwijder de schil en de pitjes van de meloen, zodat je alleen het vruchtvlees overhoudt.

2) Leg het vruchtvlees van de meloen ongeveer 4 uur in de vriezer.

3) Hierna mix je het bevroren meloen-vruchtvlees met de vanilleyoghurt.

4) Wanneer je van zoet houdt, voeg je hier nog 1 eetlepel poedersuiker toe.

5) Dit geheel plaats je ongeveer 30 minuten terug in de vriezer. Dit is afhankelijk van hoe koud/ hard gevroren je het ijs het lekkerst vindt.

Maar zo kan het ook:

Je kunt natuurlijk variëren met verschillende soorten fruit, of combinaties hiervan.

Denk bijvoorbeeld aan aardbeien-ijs, appel-ijs of ananas-ijs.

 

Kleurplaat

Klik op de afbeelding om de kleurplaat te openen en printen.

 

* Pas op: dit product kan gluten bevatten, let op dat je een variant gebruikt zonder gluten!