Wat heb je nodig:
-    300 gram tomaten
-    2 teentjes knoflook
-    ½ rode paprika
-    Zout en peper
-    Olijfolie
-    Maïs tortillachips*, bijvoorbeeld van Way Better


Zo ga je te werk:
1)    Was de tomaten en snijd ze in stukken.
2)    Mix hierna met de staafmixer tot een gladde saus. Laat het overtollige vocht eruit lopen.
3)    Verwijder de schil van de knoflook en snijd deze erg klein.
4)    Voeg toe aan de tomaten en mix nog even.
5)    Breng op smaak met de olijfolie, peper en zout.

Maar zo kan het ook:
Voor kinderen die van pittig houden kun je ook nog rode pepertjes toevoegen. Of je kunt variëren door middel van het toevoegen van een uitje.
Een heerlijke en gezonde dipsaus voor bijvoorbeeld maïs tortillachips. Maar natuurlijk ook voor een worteltjes of andere groenten.

Kleurplaat
Klik op de afbeelding om de kleurplaat te openen en printen.



* Pas op: dit product kan gluten bevatten, let op dat je een variant gebruikt zonder gluten!