Wat heb je nodig:
-    1 kilo kruimige aardappelen
-    4 gekookte eieren
-    ½ ui
-    10 cherrytomaatjes
-    Zilveruitjes
-    Augurkjes
-    Mayonaise*
-    Natuurazijn
-    Suiker
-    Peper en paprikapoeder


Zo ga je te werk:
1)    Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken. Kook ze gaar en laat ze afkoelen.
2)    Wanneer de aardappelen goed zijn afgekoeld; prak ze fijn in een grote kom.
3)    Snijd de halve ui en de tomaatjes klein en roer deze door de aardappelen.
4)    Pel 2 gekookte eieren en snijd deze ook klein. Voeg tevens toe aan de aardappelen.
5)    Voeg nu toe: een scheut natuurazijn, 4 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels suiker en wat peper en paprikapoeder.
6)    Goed door elkaar roeren en proeven wat er nog iets bij moet. Smaken verschillen.
7)    Laat de kinderen het mooi garneren met de zilveruitjes, plakjes gekookt ei, stukjes augurk en strooi er nog wat paprikapoeder bovenop.

Maar zo kan het ook:
De ze salade is een lekkere vegetarische maaltijd maar kan ook aangevuld worden met bijvoorbeeld stukjes vis* of worst*.

Kleuplaat
Klik op de afbeelding om de kleurplaat te openen en printen.



* Pas op: dit product kan gluten bevatten, let op dat je een variant gebruikt zonder gluten!