Wat heb je nodig:

- 1 kilo vastkokende aardappelen

- Peper en zout

- 250 milliliter slagroom

- 150 gram geraspte kaas

- Margarine

 

- 500 gram bloemkool

- Geraspte kaas

- 4 stukjes kabeljauwfilet

- ¼ ui

- ½ rode paprika

- ½ theelepel kerriepoeder

- Flesje citroensap

- Margarine

- Zout

 

Zo ga je te werk:

1) Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2) Schil de aardappelen en snijd deze in dunne plakjes.

3) Pel de knoflook en snijd deze in hele kleine stukjes.

4) Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laagje aardappelschijfjes.

5) Verdeel een beetje knoflook over de schijfjes en strooi er een beetje zout en peper over.

6) Leg hierna weer een laagje aardappelschijfjes en bestrooi dit weer met knoflook, peper en zout.

7) Als de aardappelschijfjes op zijn, hoeft de laatste laag geen knoflook, zout en peper.

8) Giet de slagroom over de aardappelschijfjes en strooi hierna de geraspte kaas erover.

9) Verdeel nog kleine stukjes margarine over de kaas.

10) Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.

11) Zet de schaal 30 minuten in de oven, verwijder de aluminiumfolie en zet de schaal nog 20 minuten in de oven.

 

1) Was de bloemkool.

2) Verdeel de bloemkool in roosjes.

3) Breng een pan water aan de kook en kook de bloemkool vervolgens ongeveer 10 – 15 minuten. Hierna afgieten.

4) wanneer de bloemkool klaar is, strooi je er nog geraspte kaas overheen.


1) De oven is al voorverwarmd op 200 graden voor de aardappelgratin, zo niet; verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2) Snijd de ui en de paprika in stukjes.

3) Leg de vis op aluminiumfolie en bestrooi deze met zout en kerriepoeder.

4) Sprenkel citroensap erover en leg de stukjes ui en paprika erop.

5) Tevens een paar kleine stukjes margarine erop leggen .

6) Vouw de folie dicht maar laat een klein stukje open, om de stoom kwijt te kunnen.

7) Leg de vispakketjes in een ovenschaal en zet deze 20 minuten in de oven.

 

Kleurplaat

Klik op de afbeelding om de kleurplaat te openen en printen.

 

* Pas op: dit product kan gluten bevatten, let op dat je een variant gebruikt zonder gluten!