Wat heb je nodig:

- 400 gr. kipfilet*

- 1 zakje zoute chips, naturel (45 gr)

- 150 ml. melk

- 60 gr. glutenvrij paneermeel, hoeveelheid afhankelijk van het aantal stukjes kipfilet. Bijvoorbeeld van Peak's Free From

- Beetje boter

- Lekkere dipsaus, bijvoorbeeld tomatensaus* of chillisaus*

 

Zo ga je te werk:

1) Verwarm de oven voor op 200 graden.

2) Snijd de kipfilet in blokjes, dobbelsteen-formaat.

3) Leg ze 30 minuten in een bakje met melk.

4) Doe de chips in een boterhamzakje en verkruimel ze. Tip: gebruik hiervoor een deegroller.

5) Giet het paneermeel en de chipskruimels in een diep bord.

7) Haal de stukjes kipfilet door het paneermeel/ chipskruimels. Doe dit grondig, zorg dat ze helemaal bedekt zijn.

8) Vet een ovenschaal in met boter en leg de stukjes kipfilet hierin.

9) Zet deze ovenschaal 15 tot 20 minuten in de oven. De kipfilet moeten mooi goudbruin geworden zijn.

10) Dien op met een lekkere dipsaus.

Deze kipdippers zijn heerlijk in combinatie met (oven-)frites en een frisse salade.   

 

Maar zo kan het ook:

In de reguliere supermarkten is veelal glutenvrij paneermeel te koop. Echter is het ook heel eenvoudig om dit zelf te maken: rooster een sneetje glutenvrij brood in de oven. Wanneer de boterham goed droog is verkruimel je de boterham. Op deze manier maak je zelf glutenvrij paneermeel gemaakt.

 

Kleurplaat

Klik op de afbeelding om de kleurplaat te openen en printen.



* Pas op: dit product kan gluten bevatten, let op dat je een variant gebruikt zonder gluten!