Wat heb je nodig:

- 1 zakje ongekruide krielaardappeltjes

- 50 cc olie

- 1 eetlepel paprikapoeder

- 1 theelepel knoflookpoeder

 

- 500 gram wortels

- Vloeibare honing

- Peper en zout

 

- 4 hamburgers*

- Margarine

- 4 schijven ananas

- 2 plakjes kaas

 

Zo ga je te werk:

1) Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

2) Meng de aardappeltjes met de olie en de kruiden in een kom.

3) Leg ze op bakpapier op een bakplaat en verdeel de krieltjes over het bakpapier.

4) Verwarm ze in de oven, ongeveer 25 minuten, tot ze gaar en bruin zijn.

 

1) Maak de wortels schoon en verwijder de puntjes.

2) Snijd ze hierna in stukjes, de grootte kan naar wens.

3) Kook de wortels in 15 - 20 minuten gaar. Afhankelijk van hoe groot je de stukjes hebt gekozen. Hierna afgieten.

4) Wanneer de wortels klaar zijn, strooi je er een beetje peper en zout overheen, hierna een beetje honing er overheen gieten.

 

1) Smelt de margarine in een koekenpan.

2) Bak de hamburgers tot ze gaar zijn, regelmatig omkeren.

3) Leg op iedere hamburger 1 schijf ananas en ½ plakje kaas.

4) Doe de deksel op de pan en laat de kaas in ongeveer 1- 2 minuten smelten.

 

Maar zo kan het ook:

Wil je gekruide krieltjes gebruiken dan kunnen deze gluten bevatten. Even goed lezen of toch de ongekruide krieltjes gebruiken en deze zelf naar wens kruiden.

 

Kleurplaat

Klik op de afbeelding om de kleurplaat te openen en printen.



* Pas op: dit product kan gluten bevatten, let op dat je een variant gebruikt zonder gluten!